Sondaj: Mai mult de jumătate dintre angajaţi spun că lucrează în prezent fie parţial, fie exclusiv de la sediul companiei, iar 4 din 10 se declară mulţumiţi de actualul mod de lucru

Autor: Roxana Rosu 17.03.2021

Mai mult de jumătate dintre angajaţi (55%) spun că lucrează în prezent fie parţial, fie exclusiv de la sediul companiei, iar aproape patru din 10 se declară mulţumiţi de actualul mod de lucru, arată un sodaj realizat de Genesis Property, dezvoltatorul West Gate Business District şi Novo Park.

Dintre cei care merg la birou, 17% spun că lucrează doar parţial de la sediu, iar 37% exclusiv.

În plus, 4 angajaţi din 10 susţin că biroul lor este acum mai sigur decât la începutul pandemiei.

Declarată în mod oficial în martie 2020, pandemia a adus schimbări majore în modul de lucru al angajaţilor, la nivel global.

După un an, optimismul revine încet-încet în rândul angajaţilor români, pe măsură ce sunt implementate tot mai multe măsuri pentru creşterea siguranţei la locul de muncă.

 Totodată, pentru o treime dintre ei vaccinul  oferă speranţa că lucrurile vor reveni la normal atunci când va fi atinsă o masă critică de persoane imunizate, în timp ce 40,9% spun că au reuşit să găsească un echilibru emoţional chiar şi în contextul incertitudinilor pe care le traversează.