De ce avere ai nevoie ca să ajungi în top 1% cei mai bogaţi oameni din fiecare ţară: În România pragul e la 300.000 de dolari. Pragul de intrare pentru top 1% porneşte de la 7,9 milioane de dolari pentru locuitorii din Monaco şi ajunge la doar 20.000 de dolari în cazul celor din Kenya

Autor: Cristina Roşca 18.03.2021

♦ Diferenţele între cei mai bogaţi oameni din fiecare ţară sunt considerabile.

În România sunt aproape 190.000 de oameni – adică 1% din populaţie – care au o avere de peste 300.000 de dolari, arată analiza Knight Frank Wealth Sizing Model.

Compania a realizat un clasament privind averea minimă necesară în fiecare ţară pentru a intra în top 1% cei mai bogaţi oameni. Diferenţele sunt majore şi se vede foarte bine că pragul de intrare în fiecare stat e influenţat de gradul de dezvoltare al ţării respective. Mai exact, la vârful cla­samentului sunt unele dintre cele mai bogate şi dez­voltate din punct de vedere economic ţări din lume. Spre exemplu, în micuţul stat Monaco, cei mai bogaţi 1% dintre cetăţeni au o avere de minimum 7,9 milioane de dolari.

Este adevărat însă că această valoare este atât de mare şi pentru că vorbim de o populaţie de doar 40.000 de oameni. Asta înseamnă că doar 400 de persoane se pot lăuda cu o asemenea avere.