Investiţie de 1,6 mil. euro pentru dotarea cu noi echipamente medicale a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca

Autor: Laurentiu Cotu 17.03.2021

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, subordonat Consiliului Judeţean Cluj, investeşte peste 7,8 mil. lei (1,6 mil. euro), din fonduri europene, pentru achiziţionarea a 223 de noi echipamente medicale, potrivit unui comunicat de presă al CJ Cluj.

Printre noile echipamente se află opt aparate de ventilaţie, un electroencefalograf computerizat portabil, două echipamente mobile digitale pentru radiologie, un sistem complet de videolaringoscopie pentru intubaţii dificile şi un aparat de ecografie.

Au mai fost achiziţionate şi trei monitoare mobile pentru triajul pacienţilor, 31 de aparate pentru monitorizare hemodinamică, 15 sisteme complete otoscop/ oftalmoscop/ termometru/ tensiometru de perete, 10 nebulizatoare, 20 de perne antiescară, 60 de injectomate, 30 de infuzomate.

Echipamentele au fost achiziţionate în cadrul proiectului cu finanţare europeană ce vizează dotarea Unităţii de Primire a Urgenţelor din Spitalul de Copii, în contextul pandemiei COVID-19, inclusiv pentru tratamentul, monitorizarea şi îngrijirea pacienţilor critici.