Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Indicele BET, la maxim istoric. Radu Hanga, preşedintele BVB: Avem o bursă funcţională în România, iar investitorii au o alternativă prin care pot să valorifice mai bine resursele pe care le deţin

Autori: Alexandra Matei , Liviu Popescu 18.03.2021

Radu Hanga, preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a fost prezent miercuri 17 martie 2021 la emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi, pentru a discuta cum se „traduce“ în economie faptul că indicele principal BET a atins maximul istoric, dar şi pentru a prezenta planurile operatorului bursier, care includ chiar şi un indice pentru companiile de pe AeRO.

„Este un pas mic, este sfârşitul unui efort început în 2009, atunci când bursa a atins minimul de 1887 de puncte. De atunci am crescut de aproape şase ori şi aceasta este performanţa pe care trebuie să punem accentul. Este o performanţă pe care am realizat-o pe parcursul acestor ani. Este rezultatul eforturilor pe care le-a făcut întreaga comunitate din jurul pieţei de capital din România - echipa BVB, echipa de brokeri din jurul bursei şi investitorii instituţionali şi de retail de pe piaţa locală“, spune Radu Hanga la emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi.

Pe 16 martie 2021 bursa de la Bucureşti a atins prin prisma indicelui principal BET maximul istoric de 10.844 de puncte, ceea ce înseamnă că de la începutul acestui an aprecierea este de 10,6% iar în ultimele 12 luni de circa 53%. Precedentul record, din 24 iulie 2007, a stat astfel în picioare aproape 14 ani. „Acesta este un semnal că am depăşit maximul pe care l-am atins la sfârşitul precedentului ciclu, cu privire la faptul că avem o bursă funcţională în România şi că investitorii au aici o alternativă prin care pot să valorifice mai bine resursele pe care le deţin“.