PSD depune o moţiune simplă împotriva ministrului Agriculturii Adrian Oros. Marcel Ciolacu: „Pericolul asupra securităţii alimentare a României în acest moment este unul real”

Ziarul Financiar 18.03.2021

PSD depune o moţiune simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, considerând că există un pericol real în ceea ce priveşte securitatea alimentară, a declarat, joi, preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

Ciolacu a spus, joi, într-o conferinţă de presă, că PSD a decis să depună, săptămâna viitoare, o moţiune simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

„Săptămâna viitoare depunem o moţiune simplă la adresa domnului ministru Oros, la Camera Deputaţilor. Pericolul asupra securităţii alimentare a României în acest moment este unul real. Vă reamintesc că România nu mai produce pesticide, îngrăşăminte sau seminţe. Vedem că, în continuare, nu se ia nicio măsură în această zonă, nu încercăm să promovăm produsele româneşti şi autohtone, atât tradiţionale, cât şi cele produse cu materie primă chiar importată, nu vedem un program coerent în acest moment din partea Ministerului Agriculturii”, spune Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a mai spus că românii nu îşi pot permite „această incapacitate a Guvernului de a gestiona una dintre cele mai mari, cele mai importante probleme ale unui stat”.