Ion Bican, Kärcher, producătorul german de aspiratoare, cu o fabrică în Curtea de Argeş: Am avut o creştere de 30% în 2020. În acest an avansul a accelerat la 50% şi am angajat 300 de oameni din decembrie până acum

Autor: Cristina Roşca 19.03.2021

♦ Grupul german Kärcher produce aspiratoare într-o fabrică proprie din Curtea de Argeş şi se pregăteşte să deschidă o a doua unitate de producţie în acelaşi oraş ♦ Aceasta va reprezenta o investiţie de 25 mil. euro din care 7 mil. euro reprezintă ajutor de stat.

Cifra de afaceri a companiei CER Cleaning Equipment, cea care operează fabrica din Curtea de Arges a gru­pu­lui german Kärcher, a cres­­cut cu 30% anul tre­cut faţă de 2019, ajun­gând la puţin peste 380 de milioa­ne de lei, potrivit calculelor ZF.

„Anul 2020 a fost complicat din cauza pan­demiei de COVID-19, însă din per­spec­­­tiva busi­nessului a mers excelent, am avut o creştere de 30%. A existat o ce­re­re ma­re pentru aparate de curăţenie şi acest lucru s-a văzut în comenzi“, spune Ion Bican, managing director al CER Clea­ning Equip­ment.