Ion Bican, Kärcher: Am crescut cu 50% în primele luni din 2021, după ce anul trecut ne-am majorat afacerile cu 30%. Compania a angajat 300 de oameni din decembrie până acum, ajungând la un total de 750 de salariaţi

Autor: Cristina Roşca 19.03.2021

Grupul german Kärcher, ce produce aspiratoare într-o fabrică proprie din Curtea de Argeş, şi-a majorat afacerile cu 30% anul trecut faţă de 2019, ajungând la puţin peste 380 de milioane de lei, potrivit calculelor ZF.

Creşterea businessului continuă şi în 2021, ba chiar mai ac­celerat, motiv pentru care compania a angajat oameni noi şi a lucrat în trei schimburi.

„În acest an avansul cifrei de afaceri a accelerat la 50% şi am angajat 300 de oameni din decembrie până acum. Am ajuns la 750 de salariaţi an­gajaţi direct şi prin intermediul companiilor de leasing de per­sonal“, spune Ion Bican, managing director al companiei.

Grupul german Kärcher produce aspiratoare într-o fa­bri­că proprie din Curtea de Argeş şi se pregăteşte să des­chidă o a doua unitate de producţie în acelaşi oraş. Aceasta va reprezenta o investiţie de 25 mil. euro din care 7,3 mil. euro reprezintă ajutor de stat.

Prima unitate de producţie, care a costat 20 mil. euro, a fost inaugurată în toamna lui 2016.

„Vom demara producţia în iunie, suntem aproape gata, lucrăm la finisajele exterioare.“