Urmează HR Trends 2021, 31 martie. Care sunt principalele tendinţe observate de experţii din resurse umane şi ce pariuri au ei pentru viitor?

Autor: Ramona Cornea 27.03.2021

Pandemia de COVID-19 a venit cu schimbări în modul de lucru al angajaţilor din toate companiile din lume, cu schimbări în aşteptările angajatorilor şi ale angajaţilor, iar industrii care înainte duceau lipsă de candidaţi se străduiesc acum să îi păstreze pe cei pe care îi mai au.

Ziarul Financiar organizează cea de-a 15 ediţie a eveni­mentului HR Trends, cu tema „Noua lume a muncii: anga­jatul hibrid“. Aceasta este a doua ediţie în a evenimentului ce se va desfăşura în format de videoconferinţă.

HR Trends este locul în care managerii, directorii de resurse umane din marile companii locale, trainerii, consultanţii şi headhunterii se întâlnesc pentru a căuta soluţii pentru dilemele pe care le au în managementul  oamenilor.

Piaţa muncii trece prin o perioadă de transformare, după ce pandemia de COVID-19 a venit cu schimbări în modul de lucru al angajaţilor din toate companiile din lume, cu schimbări în aşteptările angajatorilor şi ale angajaţilor, iar industrii care înainte duceau lipsă de candidaţi se străduiesc acum să îi păstreze pe cei pe care îi mai au.

Ediţia din 2021 a evenimentul HR Trends vine să simtă pulsul pieţei muncii de la directori de HR din marile companii de pe piaţa locală şi să dezbată direcţia spre care se îndreaptă angajatorii. A 15-a ediţia a videoconferinţei HR Trends are loc miercuri, 31 martie, de la ora 09.00 şi va fi structurată în patru paneluri de discuţie cu următoarele teme:Cum s-a încheiat primul an de pandemie pe piaţa muncii din România, care este profilul angajatului hibrid şi care va fi noua realitate a muncii, telemunca – „vedeta“ pieţei muncii în pandemie, care sunt plusurile şi minusurile muncii remote, ce facem cu angajaţii din prima linie, cei care nu au opţiu­nea remote, cei care lucrează în vânzări, retail, fabrici, farmacii, bănci şi cum au evoluat noile tehnologii fo­lo­site în „noul normal“ de pe piaţa muncii.

Printre speakerii din cadrul evenimentului vor fi Anca Bancu, HR director în cadrul Vodafone Ro­mânia, Alina Gamauf, HR director în cadrul Carrefour România, Mihai Găvan, HCM Global Sales Director în cadrul companiei TotalSoft, Raluca Tătăruşanu, Sales Director în cadrul companiei Druid, Ioana Cazacu, avocat în cadrul casei de avocatură Popovici Nitu si Asociaţii, precum şi Adrian Dinu, CEO al companiei Creasoft.