Surpriză. Portland Trust, unul dintre greii imobiliari din România, va deveni unul dintre marii investitori în solare: Ţintim 500 MW, dar putem şi mai mult

Autor: Roxana Petrescu 22.03.2021

♦ Noul val de energie verde atrage nume mari, ultimul pe listă fiind dezvoltatorul imobiliar Portland Trust ♦ Printre cele mai cunoscute proiecte care poartă semnătura Portland se numără Opera Center sau Floreasca Park.

Portland Trust Renewables 1 SRL este firma de proiect care a obţinut anul trecut un aviz teh­­nic de racordare la reţea din partea Transelectrica pentru un parc solar de 131,25 MW, în Argeş. Avizul este valabil până în vara acestui an, data esti­mată pentru punerea în funcţiune a pro­iectului fiind 2022. Pornind de la costurile de montare a unui parc solar, investiţia fi­nală ar putea ajunge la circa 120 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.

Potrivit datelor publice, în spatele Port­land Trust Renewables 1 SRL se află o fir­mă cipriotă care-i are ca admnistratori pe Florin Furdui, country manager Portland Trust, Robert Neale, fondator şi managing di­rector al companiei Portland Trust, şi Timothy John Duffill, general counsel în ca­drul dezvoltatorului imobiliar.