Nicuşor Dan dă asigurări: Încercăm să evităm carantinarea Bucureştiului

Autor: Gabriel Pecheanu 22.03.2021

Evitarea carantinării Capitalei a fost principalul subiect de discuţie dintre premierul Florin Cîţu şi primarii din Capitală, spune Nicuşor Dan, care precizează că vor fi controale mai dese făcute de Poliţia locală.

„Tot ce înseamnă măsuri de închidere a şcolilor, de închidere a activităţilor economice sunt măsuri obligatorii care urmează nişte acte normative emise de autorităţi naţionale. Noi, autorităţi locale, nu putem decât să ne conformăm. La această discuţie am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă, care să evite carantinarea Bucureştiului”, spune Nicuşor Dan.

Primarul general afirmă că, referitor la autorităţile naţionale, este vorba de o înăsprire normativă acolo unde nu se respectă legea.

În ceea ce priveşte autorităţile locale, controlul pe măsurile care există, cobntrolul pe fiecare dintre secţiuni. În cadru PMB e vorba de Poliţia locală şi transportul în comun. Există raportări pe fiecare dintre linii STB, acolo unde şoferii ştiu că nepurtatul măştii este mai intens, iar acolo intervine Poliţia locală”, adaugă Nicuşor Dan.