Retailerul scandinav de mobilă JYSK deschide în Alba Iulia cel de-al 96-lea magazin al reţelei din România

Autor: Laurentiu Cotu 22.03.2021

JYSK, retailerul scandinav de mobilier şi produse pentru casă, continuă expansiunea în România prin deschiderea unui nou magazin, cu o suprafaţă de 1.200 mp, în Alba Iulia Mall, ajungând astfel la o reţea de 96 de unităţi pe piaţa locală. Acesta este primul magazin JYSK din oraşul Alba Iulia şi prima unitate pe care compania scandinavă o inaugurează în România în 2021.

’’Suntem prezenţi în judeţul Alba din anul 2017, când am deschis magazinul JYSK din Sebeş, un magazin care anul trecut a fost în top 3 din punct de vedere al creşterii în vânzări. Încă dinainte de a ajunge în Sebeş, ne doream să fim prezenţi în Alba Iulia şi primeam mesaje de la clienţi din oraş, care îşi doreau un magazin aproape de ei. Am căutat în tot acest timp un spaţiu de retail potrivit pentru conceptul nostru de magazin, iar anul trecut am reuşit să găsim acest spaţiu în Alba Iulia Mall’’, a spus Iraida Paiuc, Sales and Marketing Manager JYSK România şi Bulgaria.

JYSK România a înregistrat în anul financiar 2019-2020 o cifră de afaceri de 612,5 milioane lei, în creştere cu 5,3%, şi un profit brut înainte de taxe de 81,9 milioane lei, cu 8,4% mai mare decât în anul precedent. Primul magazin JYSK a fost deschis în Danemarca în anul 1979. În prezent, JYSK desfăşoară operaţiuni în 51 de ţări, are 26.500 de angajaţi şi peste 2.900 de magazine. În Germania şi Austria, grupul îşi desfăşoară activitatea sub denumirea de Dänisches Bettenlager - iar în restul ţărilor sub numele de JYSK. Compania este deţinută de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are în portofoliu şi alte companii. Cifra de afaceri JYSK este de 4,1 miliarde euro. JYSK a intrat pe piaţa din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea.