71 de start-up-uri intră în ediţia 2021 a programului de accelerare Innovation Labs

Autor: Alexandra Cepăreanu 22.03.2021

Acceleratorul Innovation Labs a selectat în urma unor competiţii online, care au avut loc în mai multe oraşe din ţară, un număr de 71 de startup-uri care vor intra într-un program de dezvoltare şi mentorat de şapte luni.

„Ultimele trei weekend-uri au fost pline de energie în spaţiul virtual, cu peste 170 de echipe care au participat la cele cinci Hackathoane Innovation Labs 2021. În 21 martie, 9 echipe s-au calificat în urma Hackatonului din Iaşi, dintr-un total de 71 de echipe calificate pentru programul de mentorat de 7 luni”, au transmis reprezentanţii Innovation Labs.

Innovation Labs 2021 a fost organizat în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu şi Timişoara.

„Echipele participante beneficiază de susţinere din partea partenerilor tehnologici ai programului. Acestea vor participa în programul de mentorat Innovation Labs, la organizarea căruia iau parte mai mulţi parteneri şi jucători din diverse domenii.”

Ediţia curentă a atras echipe din toate categoriile: 46 echipe de tip start-up (formate exclusiv din studenţi) – categorie de echipe susţinută de către Romanian – American Foundation; 18 echipe de tip scale-up (ce aduc alături studenţi şi antreprenori experimentaţi) şi 7 echipe de tip spin-off-uri universitare, construite în jurul unor rezultate de cercetare – categorie de echipe susţinută de către Orange şi UEFISCDI.

„Programul de mentorat a demarat în 16 martie cu prima sesiune de tip Tech Talk, deschisă de către Andrei Pitiş, co-fondator Innovation Labs şi fondator Simple Capital, cu o discuţie despre construirea şi conducerea echipelor de succes. Tech Talk-ul a fost continuat de o discuţie de tip panel între Andrei Pitiş şi Beniamin Mincu, CEO şi fondator Elrond, despre oportunităţile deschise de tehnologia Blockchain în multiple domenii de activitate.”

De asemenea, alături de partenerii Innovation Labs, vor urma sesiuni săptămânale de Tech Talk legate de toate verticalele de business din program, precum agriculture, cyber security, fintech, health & lifestyle, retail, smart cities şi smart mobility, precum şi sesiuni specifice de mentorat.

Innovation Labs este un program universitar de preaccelerare dedicat proiectelor bazate pe inovaţii tehnice şi digitalizare - implementat cu sprijinul a 11 universităţi de top din România: Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara şi Universitatea de Vest din Timişoara.

Programul este organizat de Asociaţia Tech Lounge, Fundaţia Transylvania Institute of Technology, Asociaţia Calemis, EduHub Sibiu şi Cowork Timişoara cu sprijinul BRD–Groupe Société Générale, Atos, Orange, UiPath, Elrond, Microsoft, Carrefour, având Romanian – American Foundation ca partener strategic, şi în colaborare cu Unitatea Executivă Pentru Finanţarea Învăţământului Superior a Cercetării Dezvoltării şi Inovării.