Guvernul a acordat în ultimii cinci ani ajutoare de stat de circa 100 mil. euro pentru şase proiecte din industria de electrocasnice. În noile unităţi de producţie se realizează sau se vor realiza frigidere, aspiratoare, maşini de spălat şi componente pentru electrocasnice

Autor: Cristina Roşca 27.03.2021

♦ Noile fabrici s-au angajat să creeze peste 2.300 de locuri de muncă ♦ Valoarea totală a investiţiilor sare de 240 mil. euro (din care 210 mil. euro cheltuieli eligibile) ♦ Două dintre proiecte sunt finalizate, iar dintre cele aflate în derulare, multe sunt în stadiu avansat de realizare.

Guvernul a acordat în perioada 2015-2020 ajutoare de stat de aproape 100 mil. euro pentru şase proiecte din industria de electro­casnice, fabrici ce realizează sau vor realiza produse finite şi componente.

Mai exact, este vorba de fabrica de maşini de spălat a Arctic din Ulmi, judeţul Dâmboviţa, unde compania deja produce de mai bine de un an; de fabrica de frigidere a chinezilor de la Haier, o investiţie majoră ce se apropie de finalizare; de cele două unităţi de producţie aspiratoare ale Karcher în România – una deja finalizată, iar o alta în stadiu avansat; de un proiect al companiei româneşti Electroargeş şi de un altul pentru producătorul de componente pentru electrocasnice Jaeggi Industries.

Astfel, în noile unităţi de producţie se realizează sau se vor realiza frigidere, aspiratoare, maşini de spălat şi com­ponente pentru electrocasnice.