Debora Revoltella, economist-şef BEI: Odată cu criza COVID-19, care afectează economia, simţim nevoia unei politici mai puternice pentru a susţine investiţiile în sectorul public, dar şi privat

Autor: Mircea Nica 24.03.2021

♦ Alain Godard, CEO al FEI: Trebuie să fim mai atenţi la economia sustenabilă şi digitală. Vrem să ne concentrăm pe segmenetele dezvoltate până acum, dar şi pe sectoare strategice în România, precum tehnologii disruptive, inovare, dar şi incluziune socială ♦ Debora Revoltella, economist-şef BEI: Presiunea de reducere a investiţiilor trebuie contrabalansată pentru a accelera adaptarea unui mediu post-COVID.

România, precum şi celelalte sta­te din Europa, se află într-un proces de transformare, care va duce la un mediu post-COVID, dar pre­siu­nea de reducere a investiţiilor tre­buie contra­ba­lan­sa­tă pentru a acce­lera adap­tarea la noul me­diu eco­nomic, a spus Debora Revoltella, eco­nomist-şef în ca­drul Băn­cii Euro­pene de Investiţii (BEI), în cadrul unei videocon­fe­rinţe.

„Odată cu criza COVID-19, care afectea­ză în conti­nuare eco­nomia, simţim ne­voia unei politici mai pu­ter­ni­ce pentru a susţine inves­tiţiile atât în sectorul pu­blic, cât şi în sectorul privat. Acesta este un mesaj relevant pentru Euro­pa şi România. Stu­diul nostru pri­vind România arată că pande­mia de COVID-19 este aştep­tată să adau­ge o presiune supli­men­tară asupra investiţiilor pri­vate. Previziunile privind inves­tiţiile ră­mân într-o zonă negativă, mai ales pe o pe­rioa­dă scurtă, în linie cu par­tenerii eu­ro­peni“, a explicat Debora Revoltella.