VIDEO. Dorin Pena, director Cisco pentru regiunea CIS şi România: Transformarea digitală va necesita un alt set de competenţe pentru toţi oamenii, de la cei din fabrici până la IT-işti

Autor: Adrian Seceleanu 24.03.2021

Accelerarea proceselor de transformare digitală pe fondul crizei generate de pandemia de COVID-19 va impune o adaptare a oamenilor, indiferent de domeniul lor de activitate, la un nou context, în care va trebui să dobândească un nou set de competenţe digitale.

„Transformarea digitală va necesita un alt set de competenţe pentru toţi oamenii, de la cei care lucrează într-o fabrică până la cei care lucrează efectiv în domeniul IT, cum sunt programatorii. Folosirea tehnologiei va fi necesară în marea majoritate a domeniilor cu care noi vom interacţiona şi lucrul acesta va fi de la un nivel de bază până la un nivel avansat. Dar va fi un domeniu care va creşte şi care va fi necesar. Competenţele digitale de bază vor fi necesare pentru marea majoritate a celor care vor acţiona în economiile digitale pentru că toate economiile vor deveni într-o mare măsură digitale“, a declarat într-un interviu pentru ZF Dorin Pena, director pentru regiunea Comunităţii Statelor Independente (CIS) şi România în cadrul gigantului american Cisco, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente şi servicii de reţelistică.