Florin Godean, country manager al Adecco România, preia rolul de preşedinte al Camerei de Comerţ Elveţia-România. “În perioada următoare, acţiunile Camerei se vor îndrepta spre sprijinirea companiilor care au fost afectate de pandemia curentă”

Autor: Cristina Bellu 24.03.2021

Florin Godean, country manager al Adecco România, principalul jucător în piaţa de recrutare de personal în regim temporar din România, a fost desemnat  preşedinte al Camerei de Comerţ Elveţia-România (CCE-R), în urma şedinţei generale a membrilor organizaţiei, desfăşurată recent în cadrul instituţiei.

El a preluat mandatul de la Irina Bolomey, care îndeplinit rolul de preşedinte al CCE-R timp de patru ani.

“În perioada următoare, acţiunile Camerei se vor îndrepta spre sprijinirea companiilor care au fost afectate de pandemia curentă, dar mai ales de efectele economice declanşate de ea. Mediul de business elveţian din România şi comunitatea firmelor din jurul CCE-R sunt recunoscute pentru solidaritate şi proactivitate. Primăvara aceasta este momentul ideal să dovedim acest lucru. Pe termen lung, avem în plan creşterea numărului de membri ai Camerei şi promovarea cât mai multor exemple de succes elveţiene în România”, spune Florin Godean.

Camera de Comerţ Elveţia – România a fost înfiinţată în decembrie 2000 şi funcţionează ca o asociaţie românească non-profit. Obiectivele instituţiei sunt de a facilita relaţiile de afaceri dintre companiile elveţiene şi româneşti şi de a oferi servicii de informare economică şi consultanţă în afaceri membrilor săi şi altor potenţiali parteneri.

Camera este susţinută în activitatea sa de Ambasada Elveţiei în România.

Florin Godean este absolvent al Universităţii de Vest din Timişoara, licenţiat în economie. După absolvire s-a alăturat Infotin ca director general şi doi ani mai târziu s-a înscris la Serviciul Voluntar European din Helsinki, Finlanda. S-a alăturat Adecco România în 2004 ca director de vânzări şi marketing, iar din 2011 a preluat rolul de country manager. Sub conducerea sa, Adecco România a devenit lider de piaţă, statut deţinut pentru al 8-lea an consecutiv. În această perioadă, cifra de afaceri a companiei aproape s-a dublat, de la 49 mil. euro (2011) la 89 mil. euro (2018). Începând cu 2019 până în 2020, Florin Godean a preluat rolul de Cluster Manager supervizând atât Adecco România  cât şi Ungaria. În tot acest proces de management Florin a condus peste 300 de colegi interni care au administrat aproape 7.500 de muncitori temporari.