Numărul plăţilor de taxe şi impozite realizate prin staţiile de plată SelfPay a crescut cu 78% în primele două luni ale anului. Cele mai multe plăţi s-au dus către impozitele pe clădiri şi terenuri

Autor: Cristina Bellu 24.03.2021

Numărul plăţilor de taxe şi impozite realizate în primele două luni ale anului 2021 prin Staţiile de Plată SelfPay a crescut cu 78% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, ponderea cea mai mare fiind deţinută de impozitele pe clădiri, mijloace de transport şi terenuri (47,6%), urmate de taxa pentru parcarea de reşedinţă (38%), arată datele SelfPay (fosta ZebraPay), specializată în furnizarea de soluţii de plată de tip self-service.

Astfel, mai mult de 100.000 de români au ales în lunile ianuarie şi februarie 2021 staţiile de plată SelfPay pentru achitarea taxelor şi impozitelor, pentru instituţiile care au ales să-şi extindă metodele de colectare către acestă soluţie digitală.

“Soluţia digitală de plată dezvoltată de SelfPay ajută administraţiile locale să devină un partener confortabil în dialogul şi interacţiunea cu cetăţenii prin soluţii digitale de plată performante, sigure şi uşor de accesat, fără să fie nevoie de activităţi de instruire a personalului care activează în cadrul departamentelor de specialitate”, spune Adrian Badea, CEO al SelfPay.  

SelfPay deţine cea mai mare reţea de staţii de plată de tip self-service din România, cu peste 5.500 de unităţi, şi peste 170 de servicii disponibile. Staţiile de plată SelfPay pot fi găsite în marile reţele de retail precum Mega Image, Profi, Kaufland, Carrefour, centre comerciale, pieţe, benzinării şi magazine de proximitate şi sunt disponibile în fiecare zi, în intervalul orar în care magazinele sunt deschise.

Din 2020 SelfPay este membru al Asociaţiei Române de Fintech, organism care reprezintă interesele antreprenorilor români care dezvoltă produse tehnice în industria serviciilor financiare.