ZF Live. Sergiu Manea, BCR: Circa 42% din limitele noastre aprobate anul trecut pentru IMM Invest, care a fost 1,2 mld. lei, au fost pentru credite de investiţii, care înseamnă extindere de capacitate, dar şi dezvoltare tehnologică

Autor: Mircea Nica 25.03.2021

Probabil că din punct de vedere al extinderii capacităţii există în continuare o abordare defensivă.

Sectorul bancar continuă să fie parte din soluţie, iar sectoarele în care BCR preferă să finan­ţeze, unde s-a mers cu cre­dite şi limite noi în programul IMM Invest, sunt sectoarele productive, agricul­tu­ra şi unele zone din transporturi, a spus Sergiu Manea, preşedinte executiv al BCR, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Cel mai mare credit de investiţii apro­bat este de 30 până în 40 mil. euro. Faptul că nu am avut credite noi aprobate de in­ves­tiţii în sume enorme îmi arată granu­la­ri­tatea şi rezilienţa economiei româneşti în sens larg. Din punct de vedere al sectoa­re­lor în care am mers cu credite şi limite noi, bine­înţeles că sec­toarele productive, agri­cul­tura şi unele zone din transporturi au fost preferatele noastre şi vor continua să fie“, a explicat Sergiu Manea.