ZF Power Summit 2021. Bogdan Badea, Hidroelectrica: Trebuie să fim unii dintre principalii actori în Green Deal. Suntem o companie 100% verde şi vom investi în tot ce înseamnă verde

Autor: Roxana Petrescu 25.03.2021

♦ Hidroelectrica, firma care a raportat anul trecut cel mai mare profit net din România, spune că actualul context creat de Green Deal este o oportunitate uriaşă pentru companie, toate proiectele care se înscriu în logica tranziţiei energetice fiind în analiza celui mai mare producător de energie local.

„Suntem o companie 100% verde şi dorim să investim în tot ce înseamnă energie verde. Astfel, în ceea ce priveşte implementarea obligaţiilor Green Deal, trebuie să fim unii din principalii actori. Aceste investiţii masive în energie regenerabilă au ajutat la scădera preţului energiei electrice în zona central- est-europeană şi cred că este o lecţie pe care ar trebui să o învăţăm”, a spus Bogdan Badea, director general al Hidroelectrica, în cadrul celei de-a zecea ediţii a ZF Power Summit.

La finalul anului trecut, Hidroelectrica a anunţat preluarea parcului eolian Crucea şi a filialei STEAG Energie România, dezvoltatorul proiectului, deţinut de grupul german STEAG.