Germanii de la Schaeffler, cu afaceri de 2,6 mld. lei, au în plan inaugurarea unei noi unităţi de producţie la Braşov în 2021

Autor: Laurentiu Cotu 25.03.2021

„Proiectele importante au rămas conform planurilor. Vom putea continua strategia noastră de dezvoltare pe plan local”.

Schaeffler România, subsi­diară locală a grupului german Schaeffler cu afaceri globale de 12,6 mld. euro, va inaugura anul acesta o nouă hală de producţie la Braşov, care se va alătura celor 5 unităţi de producţie existente, precum şi campusului de R&D exis­tent în locaţie, format din centrul de inginerie şi centrul de testare. Oficialii com­paniei nu au comu­nicat infor­maţii le­gate de valoarea investi­ţiei în acest proiect.

Compania pro­duce în fabrica din localitatea Cristian, la 13 km de municipiul Braşov, componente de tehnică liniară pentru indus­tria de maşini-unelte, com­ponente pentru industria de autovehicule şi rulmenţi de mari dimensiuni pentru diferite aplicaţii industriale. Activitatea Schaeffler România este direcţionată pe două sectoare principale - industrie şi automotive, iar clienţii sunt principalii producători din domeniul energiei eoliene, dar şi marii constructori din industria auto.