De ce a vândut Fondul Proprietatea la Nuclearelectrica şi ce va face cu banii? Johan Meyer, FP: Vânzarea într-o singură tranzacţie a fost o oportunitate. Banii vor fi utilizaţi pentru furnizarea de randamente acţionarilor

Autor: Tibi Oprea 25.03.2021

♦ La finele anului 2020, Fondul Proprietatea a vândut participaţia de 4,7% pe care o mai avea la producătorul de energie nucleară pentru suma de 238 mil. lei ♦ Fondul Proprietatea a avut un câştig din vânzare de 56,3 mil. lei.

Pe final de 2020, o tranzacţie mamut lua prin surprindere investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti: aproape 4,7% din compania care furnizează energia nucleară a României schimba acţionarii într-o tranzacţie de 237,7 milioane de lei. În cercurile restrânse de investitori se zvonea faptul că Fondul Proprietatea ar fi fost vânzător, iar la polul opus, respectiv pe partea de cumpărare, ar fi fost în principal fonduri Pilon II.

Confirmarea oficială a venit în raportul pe 2020 al Fondului Proprietatea, iar ieri, într-o conferinţă de presă a Fondului, ZF a întrebat care au fost motivele lichidării uneia dintre cele mai vechi participaţii ale Fondului şi cum vor fi investite sumele de pe urma acestei tranzacţii.