Agricover Holding are aprobarea ASF pentru a-şi lista la Bursa de la Bucureşti obligaţiuni de 40 mil. euro. Tranzacţionarea, cel mai probabil la final de martie 2021

Autor: Liviu Popescu 25.03.2021

Agricover Holding, afacere din agricultură controlată de antreprenorul Jabbar Kanani (87,3%) şi din acţionariatul căreia face parte şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (12,7%), a primit miercuri aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru a-şi lista la BVB emisiunea de obligaţiuni de 40 mil. euro. Astfel, cea mai mare finanţare antreprenorială care vine la Bursă urmează să înceapă în curând tranzacţionarea, cel mai probabil la final de martie, adică la aproape două luni de la procesarea acestora în sistemul bursei locale, potrivit datelor ZF. 

„Aprobarea prospectului întocmit în vederea admiterii la tranzacţionare pe piaţa reglementată administrată de BVB a obligaţiunilor emise de Agricover Holding S.A. şi a emiterii certificatului de înregistrare a obligaţiunilor”, potrivit ASF. Obligaţiunile emise de Agricover Holding sunt denominate în euro, negarantate, valoarea nominală a unei obligaţiuni fiind de 50.000 de euro, iar rata cuponului de 3,5%. Agricover a vândut aceste bonduri printr-un plasament privat suprasubscris. Scadenţa este 2026.