Devero, producătorul brandului Oţet de Mizil, a luat fonduri UE de peste 1 mil. lei. Compania poate să modernizeze fabrica de oţet alimentar din Valea Călugărească

Autor: Florentina Niţu 26.03.2021

Devero Impex, un business de 14 mi­lioa­ne de lei în 2019, controlat de familia Muşe­tescu din Mizil, judeţul Prahova, a luat fonduri eu­ropene în valoare de 1,1 milioane de lei pentru a dezvolta şi moderniza fabrica de oţet alimentar, potrivit datelor publicate pe site-ul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Compania, înfiinţată în 1996, produce oţet sub brandul Oţet de Mizil în fabrica din lo­calitatea Valea Călugărească (jud. Prahova), dar şi conserve alimentare, precum conserve de fa­sole cu cârnaţi şi costiţă, conserve de roşii cu­buri şi bucăţi, conserve de fasole, conserve de ciu­perci, conserve de ananas sau pate de pa­săre şi porc sub brandul Roddson. De altfel, com­pa­nia ambalează şi comercializează vrac pro­duse ca fulgi de car­tofi, pelete de cartofi, stafide brune şi aurii, pi­per boabe şi mă­cinat sau sare de lămâie.