Romaqua Group, producătorul Borsec şi Albacher: Am investit 250 mil. euro din 1998 încoace. Banii au mers către fabrici, depozite logistice şi tehnologie. Grupul activ în producţia de apă minerală, sucuri şi bere are afaceri de peste 170 mil. euro şi 2.200 de salariaţi

Autor: Cristina Roşca 26.03.2021

Romaqua Group, cea mai mare afacere românească din sectorul băuturilor, a investit în ultimii 2-3 ani circa 25 mil. euro în producţie şi logistică, iar jumătate de su­mă a fost ajutor de stat. Compania a depus două proiecte de investiţii pentru dez­voltare, în 2019 şi 2018, şi i-a fost acordat ajutor de stat în am­bele cazuri. Cele do­uă investiţii, ce au creat aproape 200 de noi locuri de muncă, au fost finalizare, conform datelor ofe­rite de guvern.

„Un proiect a vi­zat creşterea capacită­ţii de producţie şi logistică din fabrica din Buşteni. Creş­terea capacităţii de producţie prin punerea în funcţiune a două linii noi de îmbuteliere duce implicit la necesitatea creşterii capacităţii logistice (depozitare şi desfacere). Un al doilea proiect a vizat creşterea capacităţii de producţie şi logistică din fabrica Borsec 2 pentru a asigura până în anul 2024 chiar şi o creştere a cererii cu 10%“, spune Mihaela Drăghici, director PR la Romaqua Group, care are în portofoliu şi brandul Borsec.