Mâncare expirată, supă în sticle de plastic, frigidere murdare în magazine din Bucureşti şi Ilfov

Autor: Andreea Tobias 27.03.2021

Amenzi de aproape 130.000 lei au fost date de comisarii ANPC în urma unui control făcut vineri în magazinele din Bucureşti şi Ilfov. Comisarii au găsit mâncare expirată, supă păstrată în sticle de plastic, frigidere şi veselă murdare, iar în 2 cazuri au chemat Poliţia.

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorior (CRPCR) Bucureşti - Ilfov a verificat operatorii economici de alimentaţie publică din Bucureşti şi Ilfov şi au dat 38 de sancţiuni contravenţionale, 12 avertismente şi 26 de amenzi în valoare de 127.000 lei.

Au fost oprite de la vânzare 365 kilograme de produse alimentare în valoare de aproximativ 23.000 lei, iar două magazine au fost închise până la remedierea problemelor.

Cele mai importante abateri constatate au fost folosirea de produse si proceduri nesigure care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor, precum materii prime cu data limită de consum depăşită, materii prime fără elemente de identificare, frigidere şi veselă neigienizate, lipsa panoului de protecţie la casa de marcat, nerespectarea condiţiilor de păstrare şi depozitare a produselor, prezenţa la comercializare a unor preparate culinare finite (supe) păstrate în sticle tip PET sau folosirea unor elemente de instrumentar pentru bucatărie degradat.

În cazul a doi operatori, comisarii au chemat Poliţia, pentru că serveau masa în spaţii închise.