Oraşul Orăştie se pregăteşte să intre în carantină

Autor: Petru Mazilu 27.03.2021

Oraşul Orăştie din judeţul Hunedoara se pregăteşte să intre în carantină. Autorităţile judeţene au solicitat autorităţilor centrale să aprobe solicitarea privind impunerea carantinei timp de 14 zile începând de duminică.

Autorităţile judeţene au stabilit că oraşul Orăştie va intra în carantină începând de duminică, la ora 8.00. Pentru a intra în vigoare, documentul are nevoie de aprobarea Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

„Prin hotărârea nr. 49 din 27.03.2021, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă-Hunedoara solicită Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului Comandantului Acţiunii privind instituirea măsurii de carantinare zonală, începând cu data de 28.03.2021, ora 08:00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru municipiul Orăştie, judeţul Hunedoara”, se arată în solicitarea autorităţilor din judeţul Hunedoara.

Solicitarea este făcută în condiţiile în care numărul persoanelor infectate a crescut în permanenţă în ultimele zile.

„În această localitate incidenţa cazurilor confirmate cu infecţie SARS COV 2 în ultimele 14 zile depăşeşte 6/1000 locuitori iar analizele de risc epidemiologic, efectuate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara şi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică, arată că se impune măsura carantinării”, au precizat autorităţile judeţene.

Decizia va fi anunţată locuitorilor pe parcursul zilei.