Stefan Schaffer preia conducerea centrului de tehnologie al Deutsche Bank din Bucureşti, cu peste 1.000 de angajaţi. "Vrem să continuăm evoluţia strategică a centrului de tehnologie de la Bucureşti"

Autor: Cristina Bellu 29.03.2021

DB Global Technology, centrul de tehnologie al Deutsche Bank de la Bucureşti, specializat în principal în dezvoltarea de software pentru sectorul financiar-bancar, anunţă numirea lui Stefan Schaffer pe poziţia de Head of DB Global Technology.

Numirea vine la aproape trei luni după ce Marian Popa, care a condus timp de şapte ani operaţiunile locale ale DB Global Technology,  a fost recrutat  pentru a conduce operaţiunile locale ale dezvoltatorului imobiliar Globalworth.

Stefan Schaffer îşi va exercita atribuţiile în parteneriat cu echipa locală de management şi cu Paul Batog, care va prelua o serie de responsabilităţi de coordonare a centrului, în plus faţă de rolul actual de director al Departamentului de Achiziţii Globale.

„DB Global Technology a dovedit deja că este o piesă esenţială în transformarea tehnologică a bancii, livrând constant soluţii inovatoare, performante, fiabile şi scalabile pentru nevoile de business ale Deutsche Bank”, spune Stefan Schaffer.

Având o experienţă de aproape 30 de ani în dezvoltarea de soluţii IT pentru business, Stefan Schaffer, s-a alăturat echipei de conducere din România de pe poziţia de Head of Chief Information Office în cadrul diviziei Technology, Data & Innovation Private Bank a Grupului .

De-a lungul carierei sale, a dezvoltat produse şi servicii IT pentru diferite companii, a coordonat proiecte majore de integrare de unităţi de business, precum şi dezvoltarea de aplicaţii pentru gestionarea riscului şi conformitate. În iulie 2020, s-a alăturat grupului Deutsche Bank după o experienţă ca partener EY Germania, unde a fost responsabil de utilizarea tehnologiei în servicii anti-fraudă şi conformitate.

Stefan Schaffer deţine o diplomă în matematică şi informatică de la Universität Karlsruhe (în prezent Karlsruhe Institute of Technology).

„Obiectivul nostru este să continuăm evoluţia strategică a centrului de tehnologie de la Bucureşti şi să consolidăm parteneriatul dintre echipele noastre din întreaga lume”. spune Dilipkumar Khandelwal, Coordonator Global al Centrelor de Tehnologie ale Deutsche Bank.

Centrul din Bucureşti a atins pragul de 1.000 de angajaţi şi colaboratori şi, potrivit reprezentanţilor companiei, divizia va continua să îşi mărească echipa anul acesta cu specialişti în tehnologii cloud, securitate informatică, networking şi platforma SAP S/4HANA.