Mare surpriză: Digi a anunţat luni seara pe bursă că vinde operaţiunile din Ungaria către grupul 4iG, în spatele căruia se află unul dintre aliaţii premierului Viktor Orban. Digi avea 1,1 milioane de abonaţi în Ungaria, dar nu a primit licenţă 5G şi a fost amendată de mai multe ori de autoritatea de concurenţă

Autor: Adrian Seceleanu 29.03.2021

Grupul Digi, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de cablu TV şi net fix, a anunţat pe Bursa de la Bucureşti că a ajuns la un acord pentru vânzarea operaţiunilor din Ungaria.

“Societatea doreşte să informeze investitorii şi piaţa ca, la data de 29 martie 2021, Filiala din România a Societăţii şi 4iG Plc. (4 iG Plc.), unul dintre operatorii de top de pe piaţa de IT şi telecomunicaţii din Ungaria, au încheiat un acord preliminar şi neobligatoriu pentru achiziţia DIGI (Digi Ungaria) şi a filialelor Invitel Ltd. şi I TV Ltd. În baza înţelegerii părţilor, 4iG ar urma să achiziţioneze integral participaţia Filialei din România a Societăţii în operatorul de top de pe piaţa de telecomunicaţii din Ungaria. Achiziţia ar urma să fie finalizată până în luna septembrie a anului 2021, după ce se va încheia procesul de due-diligence pentru Digi Ungaria şi filialele sale, se va semna contractul de vânzare-cumpărare, pe baza acordului autorităţii de concurenţă.

Digi Ungaria este un operator de servicii de telecomunicaţii cu o poziţie de top pe piaţa locală, prezent de 23 de ani în Ungaria unde oferă un portofoliu complet de servicii de televiziune prin cablu şi satelit (DTH), date fixe şi mobile şi telefonie fixă şi mobilă. Digi Ungaria furniza servicii către mai mult de 1,1 milioane de abonaţi la nivel naţional şi înregistra peste 2,5 milioane de unităţi generatoare de venituri (RGU), la 31 decembrie 2020.

În 2020, operaţiunile din Ungaria ale DIGI au înregistrat venituri consolidate de 70 miliarde HUF (app. 200 milioane EUR) şi EBITDA ajustată de 19 miliarde HUF (app. 54 milioane EUR).
4iG Plc. este una dintre companiile de top de pe piaţa de IT şi telecomunicaţii din Ungaria, contribuind semnificativ la creşterea economiei bazate pe cunoaştere şi digitalizare, în ţara vecină. 4iG are o experienţă de peste 25 de ani pe piaţa tehnologiilor şi a inovaţiilor tehnologice.”