Francezii de la ALTEN au recrutat-o pe Lidia Pleniceanu de la Gi Group pentru a coordona şi dezvolta divizia de IT din România

Autor: Cristina Bellu 30.03.2021

ALTEN România, subsidiara locală a grupului de origine franceză şi una dintre cele mai importante companii de consultanţă în IT şi inginerie, a recrutat-o în echipa de la Bucureşti pe Lidia Pleniceanu, fost corporate sales manager în cadrul firmei de recrutare închiriere de forţă de muncă Gi Group, pentru a coordona şi dezvolta divizia de IT din cadrul companiei.

“România are mult potenţial, în special în ceea ce priveşte recrutarea şi reţinerea specialiştilor din IT&C. Tot mai mulţi tineri aleg să urmeze o carieră în domeniul tehnologic şi sperăm ca numărul lor să crească în continuare. Avem reală nevoie de experţi în acest domeniu, atât de vital lumii în care trăim”, spune Lidia Pleniceanu.

Potrivit organigramei ALTEN, Lidia Pleniceanu ocupă primul nivel ierarhic în cadrul diviziei de IT a companiei, alături de Sorin Chiru, care ocupă aceeaşi poziţie, de Business Unit Director. Ei se subordonează directorului executiv.

Atribuţiile postului includ coordonarea echipelor din Bucureşti, Timişoara şi Craiova, precum şi a celor 125 de consultanţi şi 10 business managers din companie.

Noul director al ALTEN lucrează de 20 de ani în domeniul vânzărilor din care, peste 14 ani a activat în managementul resurselor umane, atât din punct de vedere al businessului, cât şi operaţional. În ultimii zece ani, Lidia Pleniceanu a lucrat pentru Gi Group şi Adecco, unele dintre cele mai mari companii de HR prezente în România.