Norofert îşi continuă trendul negativ la BVB: acţiunile scad marţi cu 12%, pe tranzacţii de 2 mil. lei. În ultimele două săptămâni, producătorul de îngrăşăminte ecologice are un minus de 34%

Autor: Tibi Oprea 30.03.2021

Acţiunile producătorului de îngrăşăminte organice Norofert (simbol bursier NRF) scădeau marţi la ora redactării acestei ştiri cu 12,12%, pe fondul unor tranzacţii de peste 2 milioane de lei, continuându-şi trendul negativ pe care au intrat în urma publicării unei opinii contrare a auditorului la rezultatele financiare preliminare, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Astfel, în ultimele 10 şedinţe acţiunile NRF înregistrează o scădere de 33,8%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului curent de tranzacţionare.

Compania a ajuns astfel la o capitalizare de 138,8 mil. lei, faţă de 211 mil. lei în data de 15 martie, potrivit calculelor realizate de ZF.

„Atragem atenţia asupra notei 6 la situaţiile financiare << Principii, politici şi metode contabile >>, conform căreia societatea are un nivel redus de lichidităţi în casă şi bancă şi politica societăţii de recuperare a creanţelor. Aceste aspecte, indică existenţa unei incertitudini care ar puteagenera îndoieli cu privire la capacitatea societăţii de a-şi continua activitatea fără implementarea unor măsuri adecvate de redresare. Opinia noastră nu este modificată cu privire la acest aspect”, se arată în raportul de audit care poate fi consultat aici.

Reacţia lui Vlad Popescu, CEO al Norofert, poate fi urmărită aici, în cadrul emisiunii ZF Deschiderea de astăzi.