(P) Accessibility Hackhaton, cea mai nouă iniţiativă a Kaufland România, lansată din dorinţa de a încuraja diversitatea şi integrarea persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii

Autor: Publicitate 01.04.2021

Contribuie. Codează. Integrează. Asigură accesul persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii.” Acesta este sloganul sub care Kaufland România lansează Accessibility Hackathon, primul eveniment de acest fel organizat de companie. În intervalul 16 aprilie – 14 mai, specialiştii IT din toate colţurile României sunt invitaţi să participe la evenimentul online cu proiecte inedite, menite să sprijine integrarea profesională şi socială a persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii din România.

 

Drumul către diversitate, mai simplu cu ajutorul tehnologiei

Accessibility Hackathon vine ca o continuare ambiţioasă a acţiunilor deja demarate de companie în ceea ce priveşte diversitatea, printre care se numără lansarea programului A.C.C.E.S. (Angajare de Candidaţi cu Cerinţe şi Evoluţii Speciale), dotarea magazinelor cu echipamente special concepute pentru persoanele cu dizabilităţi şi sprijinul acordat acestora din momentul aplicării şi până la desfăşurarea propriu-zisă a activităţilor profesionale la locul de muncă.

Peste 15.000 de oameni lucrează în cele 141 de locaţii Kaufland răspândite pe tot teritoriul ţării. Până în prezent, peste 300 de persoane cu dizabilităţi, din oraşe precum Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Satu Mare, Oradea s-au alăturat echipei Kaufland România şi se bucură în acest moment de o viaţă socială mai bună şi de dreptul de a-şi pune în practică abilităţile, drept anulat deseori de prejudecăţi şi bariere.

A.C.C.E.S. înseamnă, dincolo de integrarea persoanelor cu dizabilităţi în echipă, şi o adaptare permanentă la nevoile lor. Tocmai de aceea, Kaufland România invită pasionaţii de tehnologie să i se alăture în acest demers şi să dezvolte aplicaţii utile.

 

Accessibility Hackathon – Mai multă speranţă în viaţa persoanelor cu dizabilităţi

Aflat la prima ediţie, Accessibility Hackathon pune în joc un premiu în valoare de 16.000 de dolari şi aşteaptă la înscrieri echipe formate din 3-6 membri, cu abilităţile tehnice necesare pentru a dezvolta soluţii inovatoare pentru o mai bună integrare a persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii.

Provocarea adresată echipelor participante este să vină în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi cu resurse tehologice utile, care să le facă drumul către o viaţă profesională mai puţin anevoios decât este în prezent.

Află mai multe despre Accessibility Hackathon: https://kaufland.devtalks.ro/