ASF a aprobat numirea lui Alexandru Voicu la conducerea Certinvest în urma plecării lui Horia Gustă. Pentru funcţia de director general adjunct a fost avizată Alina Huidumac

Autor: Tibi Oprea 31.03.2021

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat miercuri, 31 martie, numirea lui Alexandru Voicu în funcţia de director general şi a Alinei Huidumac în funcţia de director general adjunct.

“Numirea doamnei Florentina-Alina Huidumac-Petrescu şi a domnului Alexandru Voicu în funcţia de directori ai societăţii SAI Certinvest S.A.”, este una dintre deciziile ASF de miercuri.

Certinvest, administrator de investiţii cu active de circa 260 mil. lei a anunţat că îl propune pentru funcţia de CEO pe Alexandru Voicu după ce Horia Gustă, cel mai longegiv director general al unui administrator de fonduri mutuale din România, la cârma Certinvest din martie 2010 încoace, a anunţat că s-a retras din funcţie de la 1 aprilie 2021 pe fondul unei decizii personale.

Alexandru Voicu este din 2015 încoace manager de portofoliu în cadrul Certinvest, potrivit datelor de pe platforma de socializare în business Linkedin, în timp ce Alina Huidumac deţinea şi funcţia de director de portofolii private al administratorului.

Echipa managerială formată din Alina Huidumac şi Alexandru Voicu îşi propune să aducă Certinvest şi mai aproape de nevoile financiare ale investitorilor şi să formeze o echipă tânără şi dinamică, cu experienţă în industria de profil, transmite societatea.
 
„Sunt onorat să conduc SAI Certinvest în acest nou capitol din istoria sa. Voi pune la dispoziţie toate resursele necesare, pentru a reprezenta şi mai bine interesele investitorilor, printr-o strategie pro activă în piaţa locală, care include o transformare digitală şi augmentarea proiectului InvestOnline, cu scopul de a veni mai aproape de clienţii noştri. Mă bucur de sprijinul Alinei Huidumac, partener cu experienţă în SAI Certinvest şi împreună vom depune toate eforturile pentru dezvoltarea unui brand care are o istorie de peste 26 de ani pe piaţa de capital din România”, a declarat Alexandru Voicu, Directorul General al SAI Certinvest.
 
În cazul Alinei Huidumac, ea va continua să îşi îndeplinească pentru o perioadă şi atribuţiile de Director portofolii private, funcţie pe care o deţine de aproximativ doi ani.
 
„Propunerea pentru funcţia de Director general adjunct SAI Certinvest vine după o experienţă de 8 ani în cadrul companiei, timp în care am avut ocazia să mă dezvolt profesional, atât datorită echipei, cât şi prin interacţiunea cu investitorii. Mă bucură susţinerea lui Alexandru în calitate de Director General SAI Certinvest şi am încrederea că împreună vom crea o echipă dinamică şi complementară, bazată pe valorile companiei, care va continua eforturile de creştere a brandului pe piaţa de capital”, a declarat Alina Huidumac, Director General Adjunct al SAI Certinvest.
 
Alina Huidumac are 11 ani de experienţă pe piaţa de capital în sectorul pensiilor private, asigurărilor de viaţă şi administrării investiţiilor. În prezent, coordonează administrarea a aproximativ 200 de portofolii private. Acest tip de investiţie presupune alocarea unui administrator dedicat, care construieşte o relaţie apropiată cu investitorul şi îi oferă o soluţie investiţională personalizată.

Certinvest activează pe piaţa investiţiilor, având capital 100% românesc. Compania are în administrare 6 fonduri deschise de investiţii, 3 fonduri de investiţii alternative, o platformă de investiţii online şi 200 de portofolii administrate privat.