Olandezii de la Photon Energy au un pipeline de proiecte solare de 105 MW pentru România: Ne vom extinde semnificativ, cu ţintă pe România, Ungaria şi Polonia

Autor: Roxana Petrescu 01.04.2021

♦ Photon Energy, grup olandez concentrat pe dezvoltarea şi operarea de proiecte solare, vrea un portofoliu local de parcuri solare care ar putea fi evaluat la circa 100 de milioane de euro.

„Photon Energy are în dezvoltare în acest moment proiecte solare cu o capacitate de 594,6 MW în Australia, 96,6 MW în Ungaria, 105,2 MW în România şi 24,9 MW în Polonia, dar evaluează şi alte oportunităţi de piaţă”, se arată într-un raport al grupului.

Potrivit situaţiilor financiare, veniturile Photon Energy s-au ridicat anul trecut la 28 mil. euro, modelul de business al grupului fiind de a dezvolta aceste proiecte, dar nu şi de a le menţine pe toate în portofoliu, cea mai mare parte fiind vândută către alţi investitori. Pe plan local, de exemplu, Photon Energy este activ doar în zona de mentenanţă, având grijă de proiecte solare de 15 MW, după cum arată datele companiei. Firma este însă prezentă în regiune, cu investiţii în Cehia, Slovacia sau Ungaria.