Tranzacţie între doi grei din industria de băuturi: Coca-Cola HBC România intră în acţionariatul Stockday, platformă online de comerţ, deţinută de Heineken România. Fiecare dintre cele două grupuri deţine jumătate din capitalul social al Stockday

Autor: Florentina Niţu 01.04.2021

Coca-Cola HBC România, liderul industriei locale de bău­turi, cu afaceri de peste 2,7 mld. lei şi circa 1.400 de an­ga­jaţi, a intrat în acţionariatul platformei de comerţ online Stockday, dezvoltată şi deţinută anterior 100% de Heineken România, unul dintre cei mai mari producători de pe piaţa naţională a berii, cu peste 1.100 de angajaţi. Tran­zacţia a primit acordul de la Comisia Europeană, ea fiind depusă spre aprobare în urmă cu mai bine de o lună, conform datelor publice.

Stockday este o companie care a fost înfiinţată în 2017 şi care în 2019 - ultimul an pentru care există date pu­blice - a avut afaceri de aproape 50 mil. lei, plus 54%. Această com­panie operează o platformă online care se adre­sează re­vânzătorilor, industriei HoReCa şi co­mer­ţu­lui tradi­ţio­nal, iar în urma tranzacţiei va găzdui şi dis­tribui 40 de mărci de băuturi din portofoliile ambelor companii, pre­cum bere, cidru, băuturi răcoritoare carbonatate, sucuri, apă, ener­gi­zante, ceaiuri sau cafea în Bucureşti şi în alte opt judeţe.