Cum arată raportul de dezvoltare a Bucureştiului în ultimii cinci ani: patru şcoli şi grădiniţe de la zero la 30.000 de locuinţe noi în patru sectoare. Discrepanţa dintre ritmul de dezvoltare a locuinţelor şi cel de construire a şcolilor şi a grădiniţelor duce la supraaglomerarea instituţiilor de învăţământ

Autor: Alina-Elena Vasiliu 01.04.2021

Peste 30.000 de locuinţe şi doar patru instituţii de învăţământ de la zero – trei grădiniţe şi un grup şcolar – au fost finalizate în ultimii cinci ani în patru sectoare din Bucureşti, arată datele transmise de primării la solicitare ZF. Primăriile sectoa­relor 3 şi 4 nu au răspuns întrebărilor adresate de Ziarul Financiar, cu privire la numărul de locuinţe – din fonduri publice şi private, case şi apartamente – şi al şcolilor şi grădiniţelor publice date în folosinţă în perioada 2016-2020.

În sectorul 1, în total 5.414 apartamente au fost construite din 2016 până în 2020, iar anul trecut o grădiniţă şi un grup şcolar au fost inaugurate, după cum spun repre­zentanţii Serviciului de Imagine şi Cultură.

Sectorul 2 a cumulat, în intervalul amintit, 4.968 de locuinţe noi. Din 2016 până în 2018 inclusiv, nicio unitate nouă de învăţământ nu a fost deschisă.

„În 2019, s-au emis autorizaţii de cons­truire în scopul executării de lucrări de rea­bili­tare şi modernizare, s-au încheiat con­tracte de proiectare şi execuţie şi au fost dema­rate lucrările de construcţii la 15 unităţi de învăţământ. În 2020 s-au încheiat lucrările de reabilitare şi modernizare la 9 dintre aces­te unităţi şcolare, iar pentru restul procedura de recepţie este avansată“, transmite com­par­timentul Protocol şi Relaţii cu Mass-Media din cadrul Primăriei sectorului 2.