O companie din agricultură aduce la Bursă cea mai mare finanţare antreprenorială: 40 mil. euro de la Agricover, cu o dobândă de 3,5% pe an. Ministrul Oros: Am încredere că şi sectorul agricol va avea o evoluţie dinamică

Autor: Liviu Popescu 01.04.2021

♦ Emisiunea de obligaţiuni a Agricover Holding are maturitatea pe cinci ani şi poartă o rată a cuponului de 3,5% pe an ♦ Capitalul atras prin emisiunea de obligaţiuni este destinat finanţării operaţiunilor de creditare ale Agricover Credit IFN SA, subsidiară a Agricover Holding SA, specializată exclusiv în finanţarea fermierilor din România. Emisiunea de obligaţiuni a fost intermediată de BCR şi de BRD ♦ Până ieri după-amiază pe emisiunea de obligaţiuni a Agricover încă nu fusese înregistrată nicio tranzacţie.

Într-un cadru restrâns, din cauza restricţiilor impuse de pandemie, Bursa de Valori Bucureşti a organizat pe 31 martie 2021 evenimentul de listare a celei mai mari finanţări antreprenoriale de obligaţiuni aduse până acum pe piaţa de capital din România.

Pe lângă reprezentanţii Bursei de Valori, ai sindicatului de intermediere format din BCR şi BRD, dar şi ai Agricover, precum Jabbar Kanani şi Ştefan Bucătaru, membru al Consiliului de Administraţie, la evenimentul de ieri a participat şi ministrul agriculturii.

„Este o deosebită satisfacţie să constat că cea mai mare emisiune de obligaţiuni de la Bursa de la Bucureşti derulată de o companie antreprenorială românească este din domeniul agriculturii. Am încredere că şi sectorul agricol va avea o evoluţie deosebit de dinamică, alături de alte sectoare care au deja o prezenţă mai bine conturată, precum financiar, energetic sau imobiliar“, spune Adrian Oros, ministrul agriculturii. „În mod firesc piaţa de capital trebuie să devină principalul vector de dezvoltare economică, de confirmare a performanţelor reale din economie prin plusul de transparenţă şi guvernanţă corporativă“, adaugă el.