Norofert, plus 12% miercuri la Bursă după ce reprezentanţii companiei au avut o primă reacţie la şocul adus de raportul de audit

Autor: Liviu Popescu 01.04.2021

Acţiunile producătorului de îngrăşăminte naturale Norofert, companie antreprenorială listată pe segmentul alternativ de tranzacţionare AeRo, se apreciau miercuri la ora redactării acestei ştiri cu 12%, pe o lichiditate de 1,8 mil. lei, pe fondul publicării unui raport cu privire la poziţia companiei legată de rezultatul negativ al auditului independent, efectuat de MGMT Audit&BPO.

Astfel la ora 11:00 acţiunile NRF ajung la 19,3 lei pe unitate, echivalentul unei capitalizări de 154 mil. lei. „Măsurile propuse de conducerea Norofert pentru remedierea situaţiei evidenţiate de auditori în legătură cu activitatea companiei din 2020 şi pentru îmbunătăţirea activităţii în 2021 includ:

1) Consolidarea şi creşterea dimensiunii echipei financiar-contabile, prin angajarea unui director financiar, expert contabil şi contabil / responsabil gestiune.  

Norofert, plus 12% miercuri la bursă după ce reprezentanţii companiei au avut o primă reacţie la şocul adus de raportul de audit