Vodafone lansează o soluţie prin care pot fi detectate tăierile ilegale din păduri, prin monitorizarea sunetelor. Primul proiect - un client privat din Covasna

Autor: Adrian Seceleanu 01.04.2021

Vodafone, unul dintre cei mai jucători de pe piaţa locală de comunicaţii fixe şi mobile, a lansat o soluţie de monitorizare şi semnalizare în timp real a sunetelor specifice exploatărilor forestiere - care este conectată la reţeaua companiei şi care trimite alerte dacă detectează zgmote produse de drujbe de exemplu către echipe care pot interveni pentru a opri activităţile ilegale. Primul client este, cum era de aşteptat, din zona privată, proprietarul unei păduri din judeţul Covasna.

„România este printre puţinele ţări din Europa care se mai pot mândri cu pădurile sale virgine. Din păcate, acestea sunt în pericol de a dispărea. Soluţia pe care o lansăm astăzi răspunde unei nevoi imediate de a preveni exploatările forestiere ilegale şi de a putea interveni în timp util pentru a proteja ultimele areale seculare, dar şi unui obiectiv pe termen lung, de acţiune împotriva schimbărilor climatice”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO al Vodafone România.