Preşedintele american Joe Biden dezvăluie un plan masiv de infrastructură, în valoare de 2.000 de miliarde de dolari. Ce presupun investiţiile

Autor: Eduard Ivanovici 01.04.2021

Preşedintele american Joe Biden a anunţat miercuri un plan de infrastructură de 2 trilioane de dolari, pe măsură ce administraţia sa începe să îşi îndrepte atenţia asupra economiei post-pandemie, potrivit CNBC.

Pachetul prezentat de Biden include aproximativ 2 trilioane de dolari în cheltuieli pentru următorii opt ani şi ar mări impozitul pe profit al companiilor de la 21% la 28%. Liderul de la Casa Albă a declarat că planul intenţionează să creeze „cea mai puternică şi inovativă economie din lume” şi milioane de „joburi bine plătite”.

Ce mai implică propunerea lei Biden:

 

La jumătatea lunii martie, Biden a semnat un pachet de stimulare a economiei de 1,9 trilioane de dolari, într-o mişcare prin care intenţionează să şteargă din impactul generat de pandemia de coronavirus, care a curmat 565.256 de vieţi în SUA, conform Worldometers.

Anul acesta, administraţia îşi propune să mai lanseze un al doilea pachet care include o extindere a concediilor plătite, îmbunătăţirea sistemului de educaţie şi o extindere a acoperirii asigurărilor de sănătate.