Firma internaţională de avocatură CMS a asistat Hidroelectrica la contractarea unei finanţări în valoare de 1,25 miliarde lei de la BRD pentru achiziţia unor proiecte eoliene sau solare

Autor: Roxana Rosu 01.04.2021

Firma internaţională de avocatură CMS a asistat compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, la contractarea unei finanţări în valoare de 1,25 miliarde lei de la BRD, pentru achiziţia de participaţii şi realizarea de investiţii directe în proiecte eoliene sau solare.

Această finanţare, alături de achiziţia parcului eolian operaţional de 108 MW situat în judeţul Constanţa de la grupul STEAG anunţată la sfârşitul anului trecut, face parte din strategia Hidroelectrica de a-şi consolida poziţia de lider pe piaţa locală a energiei electrice.

Echipa de avocaţi a CMS a asistat Hidroelectrica cu privire la toate aspectele juridice ale finanţării, inclusiv due diligence-ul aferent cumpărării, redactarea, negocierea, perfectarea şi semnarea documentelor tranzacţiei.

„Suntem onoraţi să fim alături de Hidroelectrica în cea mai importantă finanţare “verde” acordată până acum în România. Finanţarea durabilă este deja o prioritate atât pentru instituţiile financiare, cât şi pentru marile corporaţii din sectoare cheie cum este cel al energiei şi resurselor naturale, industria imobiliară, transporturi sau industria medicală şi farmaceutică. Analizând efervescenţa şi creşterea interesului investitorilor în dezvoltarea, finanţarea sau achiziţionarea de proiecte sustenabile în România şi în regiune, suntem optimişti că vom asista la un număr din ce în ce mai mare de astfel de credite “verzi”.”, a comentat Ana Radnev, partener, coordonatoarea practicii de drept financiar a CMS România şi co-head Sustainable Finance în cadrul CMS.