OTP Bank, capital majorat cu 250 mil. lei. Fondurile suplimentare vor susţine activitatea de creditare a băncii

Autor: Claudia Medrega 02.04.2021

OTP Bank România, subsidiara de pe piaţa ro­mâ­nească a celui mai mare grup bancar din Un­ga­ria, a anunţat că a încheiat procesul de ma­jo­ra­re a capitalului social cu 250 mil. lei, în con­cor­dan­ţă cu strategia de dezvoltare or­ganică a băncii.

Anul trecut, OTP Bank România susţine că a investit semnificativ în mai multe direcţii, anun­­ţând deschiderea de noi sucursale, creş­te­rea capacităţii sale digitale (creditul de nevoi per­­sonale 100% online şi procesul de deschi­de­re a conturilor pentru clienţi noi), reîn­noirea stra­tegiei de marketing şi recrutarea a 200 de angajaţi noi. „Aceste acţiuni, cât şi creşterea cu 13% a por­tofoliului de credite, implică nevoia de ca­pital suplimentar, furnizat recent de compania-mamă“, a transmis OTP Bank.

În cadrul şedinţei adunării generale a ac­ţio­­narilor din 19 martie 2021 a fost apro­bată majorarea de capital social al OTP Bank România, prin aport în numerar subscris şi văr­sat de acţionarul OTP Bank Nyrt. Ca ur­ma­re a acestei majorări au fost emise 1.041.667 de acţiuni noi, cu o valoare nominală de 240 lei fiecare.