Ce schimbări a făcut în portofoliu în T4/2020 cel mai mare fond Pilon II din România. Prin NN Pensii, 2 milioane de viitori pensionari au 4% din Nuclearelectrica, adică 220 mil. lei. Circa 5,3 mld. lei sunt investiţi la bursa locală de cel mai mare fond Pilon II

Autor: Liviu Popescu 02.04.2021

♦ Cele mai recente date publicate de NN Pensii, cele la final de 2020, arată că cel mai mare fond de pensii private din România era acţionar la 16 companii listate la bursa de la Bucureşti şi alte 5 de pe pieţele europene.

Cel mai mare fond de pensii private din România, administrat de NN Pensii, avea la final de 2020 investiţii de 5,3 miliarde de lei în companii listate la bursa de la Bucureşti, dintre care cel mai mare plasament, respectiv 1,1 mi­liar­de de lei, era la Banca Transilvania, liderul sistemului bancar, arată calculele rea­lizate de ZF. Spre comparaţie, la T3/2020, adică la final de septembrie, fondul avea 4,5 mld. lei investiţi în acţiuni la bursa locală.

Cu alte cuvinte, NN Pensii este unul dintre cei mai mari investitori ai bursei de la Bucureşti, cu investiţii la 16 companii listate, atât blue chip-uri precum OMV Petrom, Romgaz, BRD, dar şi o companie din eşalonul doi, respectiv producătorul de piese auto Compa Sibiu.