Producătorul de croissante Derpan din judeţul Galaţi: În 2020 am reuşit să ne menţinem cifra de afaceri. În 2021 vrem o creştere de 30%, dar anul a început greu. „Vindem un produs de impuls, iar clienţii noştri sunt oamenii care merg la birou, oamenii care circulă în general şi care acum lucrează de acasă“

Autor: Florentina Niţu 02.04.2021

Producătorul de croissante Derpan din judeţul Galaţi, controlat de fraţii Valentin şi Emil Ancuţa, a terminat anul 2020 cu o cifră de afaceri de circa 42 de mi­lioane de lei, similară cu cea din 2019, resim­ţindu-se uşor efectele pandemiei de COVID-19. Pentru 2021, antreprenorii îşi bugetaseră în luna ianuarie o creştere de 30%, însă din cauza creşterii preţului materiei prime şi a scăderii numărului de clienţi, în prezent sunt sceptici privind atingerea obiec­tivului.

„În 2020 am reuşit să ne menţinem cifra de afaceri la nivelul anului anterior. Deşi a fost un an dificil, criza se va resimţi abia anul acesta. Spre exemplu, în luna ianuarie a scăzut numărul de clienţi, iar în luna martie, preţul materiei prime a crescut cu minimum 10% la toate categoriile de produse, la margarină creşterea a fost de 40%. Noi, în 2021 vrem o creştere de 30%, dar anul a început greu“, a spus pentru ZF Emil Ancuţa, coproprietar al Derpan.