Aeroportul Internaţional Timişoara va inaugura în iunie noul teminal pentru sosirea curselor externe, în urma unei investiţii de 30 milioane lei, şi vrea să demareze construcţia terminalului de plecări, un contract de 184 milioane lei

Autor: Roxana Rosu 02.04.2021

Aeroportul Internaţional Timişoara va inaugura în luna iunie nou teminal pentru sosirea curselor extern, în urma finalizării unei investiţii de 30 milioane lei începută în februarie 2019.

De asemenea, compania are în derulare şi alte proiecte, inclusiv achiziţii de echipament de siguranţă şi securitate. Contractul pentru sistemul integrat pentru controlul de securitate are o valoare de 8,97 mil. lei (inclusiv TVA) şi va fi finalizat în octombrie 2021.

La finele lunii aprilie, aeroportul are în plan semnarea unui contract pentru construcţia unui nou terminal pentru plecări curse externe, în valoare de 184,5 milioane lei. Investiţia a trebui să fie finalizată în 30 de luni, iar terminalul va fi funcţional începând cu data de 1 ianuarie 2024.

O altă investiţie programată este realizarea Terminalului Cargo, cu un cost estimat de 14,67 mil. lei (fără TVA), şi care va fi funcţional în trimestrul II al anului 2022.

„Ne aflăm într-o perioadă grea pentru toţi, însă acest lucru nu ne determină să nu privim înainte. Continuăm proiectele demarate sau începem noi proiecte care se dovedesc a fi benefice pentru aeroportul Timişoara, implicit pentru economia zonei de vest a ţării. Am convingerea că, treptat, lucrurile vor reveni la normal. În această situaţie de revenire, aeroportul trebuie pregătit din toate punctele de vedere pentru creşterea traficului aerian, de pasageri şi mărfuri. În aceeaşi ordine de idei, în contextul investiţiilor derulate în prezent de Aeroportul Timişoara, zilele acestea se pun bazele realizării unor facilităţi de transport aerian pentru mărfuri perisabile şi animale vii, fără precedent la nivel naţional. Impactul pe termen imediat şi mediu, dar mai ales pe termen lung al acestei investiţii va fi unul deosebit pentru producătorii şi procesatorii de carne, dar şi pentru cei care vor exporta alte categorii de mărfuri perisabile în afara continentului dar şi în Uniunea Europeană.”, Dorel Grădinaru, Director General al Aeroportului Internaţional Timişoara.

Alte investiţii planficate de companie sunt realizarea Centrului Intermodal de Transport Pasageri (8,5 mil. lei) şi a celui cargo (750 mil. lei), repararea pistei (la 250 mil. lei) şi achiziţii de echipamente.