Premierul Florin Cîţu anunţă constituirea unui comitet care să asigure revenirea la normalitate din 1 iunie. ”„Avem nevoie să arătăm românilor momentul în care vom reveni la normalitate. 1 iunie este primul pas pe care îl văd”

Autor: Cosmin Pirv 05.04.2021

Premierul Florin Cîţu a anunţat luni înfiinţarea unui comitet interministerial care să asigure „revenirea la normalitate” din 1 iunie.

„Avem nevoie să arătăm românilor momentul în care vom reveni la normalitate. 1 iunie este primul pas pe care îl văd. Nu e o revenire 100%, dar e primul pas şi trebuie pregătit. De aceea avem acest comitet interministerial în care sunt implicate toate ministerele pentru că toată economia trebuie să fie implicată”, a declarat luni premierul.

Acesta a anunţat că revenirea la normalitate depinde de campania de vaccinare şi de atingerea unui prag de 5 milioane de persoane imunizate la 1 iunie.

„Este o condiţie necesară pentru a putea trece mai departe. Trebuie să avem acest număr de persoane vaccinate. Nicio altă măsură nu ne ajută să redeschidem economia”, a spus Florin Cîţu.

Acesta a precizat că în lunile aprilie şi mai România va dispune de 8 milioane de doze de vaccin.

El a mai spus că speră să fie ridicate din 1 iunie cât mai multe restricţii şi a anunţat că certificatele verzi nu vor fi obligatorii în România. „Aş vrea să avem o vacanţă mai bună şi mai sigură decât anul trecut”, a mai spus şeful Guvernului.