Clujenii de la Nord Conforest investesc 2,6 mil. euro într-un ansamblu rezidenţial de locuinţe în localitatea Gilău, la 20 km de Cluj-Napoca

Autor: Laurentiu Cotu 05.04.2021

Compania de construcţii Nord Conforest Invest, controlată de antreprenorul clujean Dorin Aşchilean, dezvoltă un ansamblu rezidenţial de locuinţe în localitatea Gilău, situată la 20 km de Cluj-Napoca, o investiţie de aproximativ 2,6 mil. euro, susţinută dintr-un credit bancar şi din fonduri proprii. Compania este la al doilea proiect rezidenţial dezvoltat în zona localităţii Gilău, după ce a finalizat în 2017 proiectul Gloris Residence (48 de apartamente şi un spaţiu comercial).

Noul ansamblu rezidenţial Gloris Village are o suprafaţă de 7.450 mp şi este compus din 7 duplexuri, cu 2 unităţi locative fiecare, o locuinţă colectivă cu 9 apartamente, o casă individuală şi o locuinţă înşiruită cu 4 apartamente, iar preţurile pornesc de la 1.000 euro mp suprafaţă utilă, fără TVA.

’’Locaţia a fost special aleasă pentru acest tip de investiţie, întrucât, încă din faza de proiectare, s-a urmărit facilitarea unui stil de viaţă relaxat, potrivându-se atât celor care pot lucra remote, în domeniul IT, domeniul economic, consultanţă, dar mai ales persoanelor care simt nevoia să se retragă din aglomeraţia şi poluarea mediul urban. În prezent,  ansamblul rezidenţial este realizat în proporţie de 95% şi estimăm că vom reuşi finalizarea în totalitate a construcţiei până la sfârşitul lunii mai’’, a declarat pentru ZF Transilvania Dorin Aşchilean, preşedintele Consiliului de Administraţie al Nord Conforest.

’’Evoluţia pieţei este bună, iar în zona noastră se menţine într-un trend ascendent.  Investiţiile în acest domeniu rămân în continuare profitabile şi observăm tendinţa cumpărătorilor de a se orienta spre case şi duplexuri în pofida apartamentelor, lucru pe care noi l-am preconizat încă din 2019’’, a mai spus Dorin Aşchilean. Compania Nord Conforest Invest are în plan pentru perioada următoare construcţia unui sediu de birouri şi a unui nou proiect imobiliar cu 52 de apartamente în Cluj-Napoca.