Leonidas Fragiadakis, directorul executiv al National Bank of Greece, a demisionat după ce şi-a încheiat mandatul de trei ani în funcţie

Autor: Mircea Nica 06.04.2021

Directorul executiv al National Bank of Greece (NBG) Leonidas Fragiadakis a demisionat vineri după ce şi-a încheiat mandatul de trei ani în funcţie, a transmis banca, conform Reuters.

Reprezentanţii celui de-al doilea cel mai mare creditor al Greciei în funcţie de active au susţinut că sfârşitul mandatului lui Leonidas Fragiadakis a coincis cu finalizarea părţii principale a planului de restructurare pe care l-a supravegheat. 

Având în vedere că banca intenţionează să îşi reproiecteze strategia de afaceri, Fragiadakis a decis să renunţe, a spus acesta, adăugând că acum va începe să caute un succesor, conform Reuters. NBG a declarat că vicepreşedintele executiv Paul Mylonas va acţiona în calitate de CEO până când o adunare a acţionarilor va aproba un nou consiliu, fără să spună când va avea loc această întâlnire.

NBG a transmis săptămâna trecută că va continua cu planurile de a vinde filiala sa de asigurări deţinută integral de Ethniki Insurance.

NBG a scos la vânzare unitatea de asigurare ca parte a unui plan de restructurare aprobat de Uniunea Europeană pentru a părăsi operaţiunile nebancare. Banca Centrală Europeană va emite sâmbătă rezultatele testelor de stres, o verificare financiară, a celor patru bănci sistemice ale Greciei, care include NBG.