Piaţa criptomonedelor a ajuns să valoreze 2 trilioane de dolari. Creşterea a fost susţinută de Bitcoin

Autor: Dorin Oancea 06.04.2021

Capitalizarea de piaţă a criptomonedelor a depăşit luni un vârf istoric de 2 trilioane de dolari, potrivit datelor CoinGecko şi Blockfolio, întrucât câştigurile din ultimele câteva luni au atras cererea atât a investitorilor instituţionali, cât şi a celor de retail, relatează Reuters.

Creşterea a fost condusă de bitcoin, care s-a menţinut la o capitalizare de 1 trilion de dolari timp de o săptămână. Bitcoin a crescut cu 1,4%, la 59.045 dolari. De când a atins un vârf la peste 61.000 de dolari la mijlocul lunii martie, Bitcoin s-a tranzacţionat într-un interval relativ restrâns.

Analiştii spun că, atâta timp cât Bitcoin rămâne peste 53.000 de dolari, va putea să-şi menţină capitalizarea de 1 trilion de dolari.

Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă în ceea ce priveşte capitalizarea pieţei, a crescut cu 1,3%, la 2.103 dolari şi o capitalizare de 244 miliarde de dolari luni. Vinerea trecută moneda a atins valoarea record de 2.144,99 dolari.

Grayscale Bitcoin Trust, un vehicul de investiţii cotat la bursă de 35 de miliarde de dolari, care deţine bitcoin, a declarat că îşi menţine angajamentul de a se converti într-un fond tranzacţionat la bursă.

Bitcoin a crescut cu peste 100% în acest an, în timp ce ethereum a câştigat aproape 190%. Ambele au depăşit masiv clasele de active tradiţionale, susţinute de intrarea companiilor de masă şi a investitorilor mari în lumea criptomonedelor, inclusiv Tesla şi BNY Mellon.