ZF Live. Sorin Drăgulin, UniCredit Bank, şi Rucsandra Hurezeanu, Ivatherm: În această criză, faţă de cea din 2008, băncile nu au oprit creditarea, ci au intensificat-o pentru a ajuta economia. IMM Invest a fost o gură de oxigen

Autor: Alexandra Matei 09.04.2021

 „Cerinţele clienţilor pentru programul IMM Invest au fost mai mari decât fondurile disponibile“, spune Sorin Drăgulin, director în divizia retail a UniCredit Bank ♦ IMM Invest a fost o gură de oxigen pentru alte companii care nu ar fi obţinut credit bancar. Au existat condiţii mult mai bune faţă de un credit normal, apreciază Rucsandra Hurezeanu, fondatoare & CEO al Ivatherm.

Situaţia creditării în timpul crizei actuale a fost cu totul alta faţă de cea din timpul crizei din 2008, întrucât criza generată de pandemie nu este una a băncilor sau a sistemului, ci una sa­ni­tară, care a venit cu o serie de provocări atât pen­tru bănci, cât şi pen­tru companii, susţine Sorin Drăgulin, di­rec­tor de pro­du­se, seg­mente şi ma­nage­men­tul va­lo­rii cli­en­tului în c­adrul di­vi­zi­ei de retail a UniCre­dit Bank.

Astfel, în ul­­­ti­­mul an, cre­di­ta­rea nu s-a oprit, ci a fost in­ten­sificată pen­tru a ajuta eco­­no­mia, iar IMM In­vest, con­si­­deră el, a fost pro­gramul de suc­ces al anului trecut.