Europenii se pregătesc să primească turiştii străini, dar România încă lucrează la un plan de relansare a turismului local. „Soluţii există, dar dacă nu le promovăm, atunci nu vom avea nici turişti.“

Autor: Miruna Diaconu 11.04.2021

Ţările europene precum Bulgaria şi Grecia se pregătesc să primească turiştii străini, pe când autorităţile române încă lucrează la un plan de relansare a turismului local. Iuliana Tasie, vicepreşedinte al Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR) şi director general al Ana Hotels Europa Eforie Nord, este de părere că întârzierea prezentării unui astfel de plan va afecta semnificativ incomingul anul acesta.

„Lucrăm la un calendar clar de relansare a turismului, faptul că nu avem un calendar clar va fi o problemă pentru turiştii străini care vor să vină în România, pentru că nu ştiu dacă pot accesa serviciile de aici. Suntem singura ţară care are turism din Europa, dar care nu prezintă un plan, cum au făcut Bulgaria, Grecia, Turcia, de cum văd ei activitatea turistică în condiţiile vaccinări. Am avut un summit pe domeniul turismului, am cerut sprijinul autorităţilor locale, dar nu ne-au răspuns la invitaţie, ci doar secretarul de stat responsabil cu turismul, Paul Ene, a fost prezent“, spune Iuliana Tasie.